2022-12-12 07:12 - Nyheter

🕯🕯🕯Lucka 3 – Gör dina egna julklappar

Gör dina egna julklappar

Har du kört fast i julklappsdjungeln, eller bara pysselsugen? Gör dina egna julklappar i år! Ett roligt projekt som värmer lite extra hos mottagaren. Det finns även stora möjligheter till återbruk av material, vilket är bra för både plånboken och planeten.

Vi har samlat några tips vad du kan göra där hemma.

Lek med lera
Med hjälp av lufttorkande lera kan du skapa massor med personliga klappar. Till exempel småskålar, servettringar eller ljushållare. Du kan även klä in gamla vaser eller prydnader du tröttnat på i leran och ge dem ett nytt liv.

 

Måla på porslin
Ett enkelt och roligt sätt att ge bort personliga koppar eller tallrikar i julklapp. Allt du behöver är en pensel och porslinsfärg eller porslinspennor. Stänk på färg eller måla ett motiv. Ett tips är att köpa porslin second hand att skapa med.

 

Hemmagjord granola
Ätbara julklappar uppskattas alltid och granola är både enkelt och billigare att göra hemma. Blanda havregryn, dina favoritnötter/frön/bär och önskade kryddor med honung, matolja och vatten. Grädda i ugnen (150 grader) i 30 min och rör om lite då och då (mer utförliga recept finns en googling bort). Lägg den färdiga Granolan i en glasburk, fäst en etikett och knyt ett sidenband runt locket (glasburk och band hittar du ofta i din lokala secondhand-butik).

 

Hemstickat    
I kyliga tider, såväl bildligt som bokstavligt, är värmande plagg välbehövligt. Hoppa på trenden och ge bort årets julklapp till någon av dina nära och kära. Tips för nybörjaren: Ett värmande hårband. För en mer erfarande: vantar mer ett personligt mönster.

 

Gör egna ljus
Gör dina egna ljus av doppvax, ljusgelé eller varför inte bivax. I hobbybutiker kan du hitta formar (går också med glasburkar du har hemma), veke och olika typer av ljusmassa. Du kan även experimentera med färg och doft. Fler tips och instruktioner hittar du här.

 

En pysslig jul önskar vi på Melin!

Tillbaka till alla nyheter