fbpx

Nyfiken på våra lokaler?

I vår förvaltning finns utöver lägenheter även mycket lokaler, ca 60 st om totalt ca 17 000 m². Det är ett varierat utbud för både små och stora verksamheter. Som hyresgäster idag har vi exempelvis butiker, skolor, kontor, vårdcentraler.

 

Vi kan erbjuda ett brett spektra av lokaler både vad gäller storlek och läge – allt från absoluta centrum på Storgatan till närliggande Nya Torg eller Rebbelberga. För oss är lokalhyresgästen lika viktig som lägenhetshyresgästen och vi strävar efter att erbjuda god service och hitta lösningar som passar just er och er verksamhet.

Utbudet av lokaler varierar självklart under tid. Under fliken ”Lokaler – Ledigt just nu” presenteras de lediga lokaler som finns för tillfället. Kika gärna regelbundet in där, men känn dig även välkommen att slå en signal till vårt kontor för att diskutera just din idé. Du kan även kontakta oss för att anmäla intresse för en framtida lokal utifrån dina önskemål.

Ett urval av lokalombyggnader

Nedan är ett smakprov av våra senaste ombyggnader.

Vi är stolta över att ha fått hyresgästernas förtroende att utveckla sina verksamheter och samtidigt stärka vårt samarbete. Ombyggnader har skett både åt befintliga och nya hyresgäster.

Boklundens förskola, Rebbelberga

I början av januari 2018 flyttade de första barnen in i den nya förskolan i Rebbelberga. Här finns plats för ca 60 barn och 12 pedagoger som fått nyrenoverade lokaler att husera i. 

Det var under våren 2017 som Rebbelberga Församlingshem lades ut till försäljning och efter kontakter med kommunen såg vi möjligheter för en förskoleverksamhet. Efter förvärv av fastigheten anpassades lokalen och renoverades efter förskolans behov, som bland annat innebar att ett storkök installerades och två lekplatser anlades. Stort fokus har lagts på en god miljö, både inne och ute, för barn och personal. Ett kul projekt i en lokal som nu är fylld av skratt och glädje!

Sjöholms Vinterträdgård

Det anrika bageriet Sjöholms har utvecklats mycket de sista åren och med den smäckert glasade Vinterträdgården kan bageriet utöka sin servering året runt. Vinterträdgården är ritad av Karin Petterssons Arkitektbyrå, och eftersom det är en gammal miljö är det viktigt att vinterträdgården uppfattas just som en tillbyggnad och bryter av mot det gamla huset. Genom vinterträdgården får Sjöholms Bageri en handikappanpassad entré. En av utmaningarbna vid projekteringen var att klara de brandkrav som ställdes. Lösningen på detta blev ett grönt tak med sedum. Ett mycket spännande och finstämt projekt i våra ögon!

Revyteatern, Nybrovägen 5

Vi på Melin Förvaltning hade en industrilokal ledig, och Engelholmsrevyn var på jakt efter en ny lokal. Ur detta växte ett gott samarbete fram där det gemensamma målet var en lite mindre och intimare teater som skulle kunna passa Revygänget. Steget att gå från en industrilokal till teaterlokal var givetvis stort. Men med engagemang och drivkraft kommer man långt och lagom till att biljettförsäljningen till Nyårsrevyn 2015 drog igång stod också den nya teatern helt klar. Tanken är att även andra föreningar ska kunna hyra in sig här. Klicka här för en virtuell rundtur i de fantastiska lokalerna!

Läkarhuset Roslunda, Errarpsvägen 3

Läkarhuset Roslunda har sedan länge hyrt lokaler hos oss. I takt med att verksamheten växte ökade också behovet av mer yta. Efter en tids funderande öppnades möjligheten att kunna bygga om två lägenheter på planet ovanför vårdcentralen. Här har man nu samlat all administration som inte behöver vara nära patienterna, och på så sätt skapat mer plats i själva vårdcentralslokalen. Här finns både kontorsrum samt ett stort lunchrum och kombinerat personalrum där alla anställda får plats.