Nyfiken på våra lokaler?

I vår förvaltning finns utöver lägenheter även mycket lokaler, ca 60 st om totalt ca 17 000 m². Utbudet är varierat för både små och stora verksamheter. Som hyresgäster har vi exempelvis butiker, skolor, kontor och vårdcentraler.

Vi erbjuder ett brett spektra av lokaler både vad gäller storlek och läge – allt från absoluta centrum på Storgatan till närliggande Nya Torg eller Rebbelberga. För oss är lokalhyresgästen lika viktig som lägenhetshyresgästen. Vi strävar efter att erbjuda god service och hitta lösningar som passar just er och er verksamhet.

Utbudet av lokaler varierar självklart över tid. Under fliken ”Lokaler – Ledigt just nu” presenteras de lediga lokaler som finns för tillfället. Kika gärna regelbundet in där. Du är också välkommen att ringa oss för att diskutera just din idé eller anmäla intresse för en framtida lokal utifrån dina önskemål.

Ett urval av lokalombyggnader

Nedan är ett smakprov av våra senaste ombyggnader.

Vi är stolta över att ha fått hyresgästernas förtroende att utveckla sina verksamheter och samtidigt stärka vårt samarbete. Ombyggnader har skett både åt befintliga och nya hyresgäster.

Provisoriskt bibliotek, Åsbogatan 22

Vår fastighet på Åsbogatan 22 är en riktig kameleont och har under åren huserat en rad olika verksamheter. Lokalerna har många möjligheter tack vara stora utrymmen, högt i tak och imponerande ljusinsläpp från takfönster.

Nu huserar Victoriaskolan i hela fastigheten. Här finns även ett storkök som tidigare använts för evakuering vid kommunens renoveringar av sina kök på skolor och boenden. Nu förser storköket både Victoriaskolan och andra verksamheter med välsmakande mat.

Boklundens förskola, Rebbelberga

I början av januari 2018 flyttade de första barnen in i den nya förskolan på Rebbelberga. Här finns plats för ca 60 barn och 12 pedagoger i nyrenoverade lokaler. 

Det var under våren 2017 som Rebbelberga Församlingshem lades ut till försäljning. Efter kontakter med kommunen såg vi byggnadens möjligheter för en förskoleverksamhet. Efter förvärv av fastigheten anpassades lokalen och renoverades efter förskolans behov. Detta innebar bland annat bygge av ett storkök och två lekplatser. Stort fokus har lagts på en god miljö, både inne och ute, för barn och personal. Ett kul projekt i en lokal som nu är fylld av skratt och glädje!

Sjöholms Vinterträdgård

Det anrika bageriet Sjöholms har utvecklats mycket de sista åren och med den smäckert glasade Vinterträdgården har bageriet utökat sin servering året runt. Vinterträdgården är ritad av Karin Petterssons Arkitektbyrå, och eftersom det är en gammal miljö var det viktigt att vinterträdgården uppfattas just som en tillbyggnad och bryter av mot det gamla huset. Genom vinterträdgården får Sjöholms Bageri en handikappanpassad entré. En av utmaningarbna vid projekteringen var att klara de brandkrav som ställdes. Lösningen på detta blev ett grönt tak med sedum. Ett mycket spännande och finstämt projekt i våra ögon!

Revyteatern, Nybrovägen 5

Vi på Melin Fastigheter hade en industrilokal ledig, och Engelholmsrevyn letade en ny lokal. Ur detta växte ett gott samarbete fram där det gemensamma målet var en lite mindre och intimare teater som skulle kunna passa Revygänget. Steget att gå från en industrilokal till teaterlokal var givetvis stort. Men med engagemang och drivkraft kommer man långt! Lagom till att biljettförsäljningen till Nyårsrevyn 2015 drog igång stod också den nya teatern helt klar. Tanken är att även andra föreningar ska kunna hyra in sig här. Klicka här för en virtuell rundtur i de fantastiska lokalerna!