2019-12-01 05:12 - Nyheter

December och julstök

Årets sista månad har infunnit sig med allt vad det innebär. Mat ska lagas, lussebullar bakas och klappar införskaffas. En månad och högtid som i mångt och mycket går i konsumtionens tecken.

Men det finns sätt att minska den inverkan månadens många måsten har. Du kan till exempel göra som på månadens kalenderbild och slå in dina klappar i tidningspapper. Använd gärna band av tyg eller tråd, så gör du en enkel plastbantning. Tidningspappret återvinner du sedan och banden kan du återanvända nästa år. På detta vis gör du enkelt och billigt miljövänliga och vackra klappar.

Vill du gå ett steg längre och låta även paketets insida vara miljövänlig? Det finns det massor av miljösmarta klappar att ge. Varför inte ge bort några träd via till exempel Vi-skogen, ett fadderskap hos WWF eller en upplevelse istället för en pryl? Sådana julklappar gör både mottagaren och naturen glad!

En liten påminnelse såhär när man gärna tänder ljus: tänk på att aldrig lämna levande ljus utan uppsikt. Ha för vana att släcka dem när du lämnar ett rum.

Och sist men inte minst – njut av allt december har att erbjuda! Glad första advent.

Tillbaka till alla nyheter