Välkommen till Melin Förvaltning
 

Värme och ventilation i din lägenhet
Värme och ventilation hänger tätt samman för att uppnå ett behagligt inomhusklimat. Läs mer här och få lite tips på vägen - innan du gör en felanmälan.


Så får du bra ventilation
Grundprincipen för en väl fungerande ventilation är att luften tillåts cirkulera i din lägenhet.  Se därför till att alla ventiler är öppna - annars kan dålig lukt uppstå.

VARDAGSRUM - SOVRUM
Alla ventiler ska vara öppna så att det blir cirkulation på luften. Här tas ny frisk luft in. Vid behov rengörs de med dammsugare och fuktig trasa. Vid extremt kalla dagar eller vid kraftig blåst kan man med fördel tillfälligt stänga friskluftsventilerna.

KÖK - BADRUM - KLÄDKAMMARE
Här tas "begagnad" luft ut. Håll ventilerna rena genom att dammsuga och torka dem med trasa. Ändra inte inställningarna. Spisfläktens filter kan rengöras genom att låta det ligga i varmt vatten med diskmedel i fem minuter. Skölj av och låt torka.

Upplever du att ventilationen i din lägenhet inte fungerar som den ska, trots att du rengjort och öppnat ventilerna, så kontakta vårt kontor för att göra en felanmälan.

Så får du behaglig värme
Vi levererar värme till din lägenhet så att inomhustemperaturen ska ligga mellan 21-22 grader vintertid. Regleringen sköts automatiskt beroende på temperaturen utomhus. Om du har över 21-22 grader hemma så kan elementen känns kalla eftersom termostaten då stryper värmen. När temperaturen sjunker kommer de att bli varma igen.

Det viktigaste för en behaglig värme hemma är att luften tillåts cirkulera. Stora möbler framför element eller tunga gardiner hindrar värmen att cirkulera ut i rummet. Det gör också att termostaten "luras" att tro att det är varmt i rummet - och då stryps värmetillförseln till elementen. 

vrme med-text2

Vad gör jag om jag fryser?

Detta kan du göra själv:

  •  Kontrollera att termostater och vred på dina element är helt öppna. 
  •  Låt luften cirkulera i lägenheten. Ställ inga möbler framför elementen. Rengör och öppna ventiler. 
  •  Mät temperaturen med en pålitlig termometer. Lägg termometern mitt i rummet, till exempel på ett   bord. Når du inte upp til 21 grader ska du göra en felanmälan.